Menu

Foto's
Nieuws > Restauratie beeldbepalende landbouwschuur

Restauratie beeldbepalende landbouwschuur

Klik om afbeelding te openenOnze beeldbepalende landbouwschuur is in juni 2010 geheel gerestaureerd.
Met hulp van subsidieregeling landbouwschuren van de Gemeente Veere en Pop-subsidie van de EU kregen we de mogelijkheid onze oude schuur weer helemaal in originele staat terug te brengen.
Tijdens de 2e wereldoorlog heeft de schuur tot 2.40 meter in het zoute water gestaan doordat de geallieerde op 4 plaatsen de dijken van Walcheren doorstaken om de Duitsers te verdrijven om zo de weg langs de kust naar Antwerpen, de Atlantikwall" weer vrij te maken. Het ingemetselde steentje in de gerestaureerde schuur laat U zien hoe hoog het water toen was gestegen.
De schuur is helemaal “uitgekleed” en heeft weer een nieuw dak, steun- en draagbalken gekregen. Ook de mendeuren met het klinket erin zijn vervangen en twee gemetselde gevels zijn met “nieuwe” oude stenen weer stevig gemaakt: de muur brokkelde af door het zout dat in de stenen zat.
Het antwoord op de makelaar laten we nog geheim….!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen
Vorig artikel Sfeerimpressie! Winter op minicamping 't Hommeltje! Volgend artikel